Vikend edukacije i vježbe u Paklenici

Vikend edukacije i vježbe u Paklenici

Vikend edukacije i praktičnih vježbi u Paklenici bio je izuzetno plodonosan za članove Saveza gorskih vodiča Hrvatske (SGVH). Ivan Videk i Igor Kutil, odlučili su iskoristiti prošli vikend kako bi unaprijedili svoje vještine vođenja i penjanja u Nacionalnom parku Paklenica. Unatoč izazovnoj vremenskoj prognozi, odabrali su ovaj vikend kao savršeno vrijeme za usavršavanje, pripremajući se tako za nadolazeću sezonu. U subotu su im se pridružili kolege Daniel Bara i Dražen Dugac.
Nažalost, nepovoljni vremenski uvjeti, uz snažnu buru praćenu susnježicom, nisu omogućili penjanje. Ipak, članovi su mudro iskoristili tu situaciju kao izvrsnu priliku za obavljanje idealnih vježbi vođenja klijenata u zahtjevnim meteorološkim uvjetima.
Srećom, nedjelja je donijela prekrasan dan za vježbe penjanja. Ivan i Igor su zajedno savladali neke od najpoznatijih i najljepših smjerova u Paklenici, uživajući u prekrasnom pogledu na kanjon i more, te dijeleći iskustva i uživajući u druženju.
Daniel Bara i Dražen Dugac su uspješno prošli planirane vježbe penjanja u sklopu obuke za Gorskog vodiča, slijedeći plan penjući jedan opremljeni i jedan neopremljeni smjer.
Ovaj vikend edukacije i vježbi u Paklenici jasno pokazuje predanost članova SGVH-a stalnom usavršavanju i održavanju vrhunske forme, s ciljem pružanja najbolje moguće usluge svojim klijentima i gostima.

Ako ste zainteresirani za penjanje ili planinarenje u Hrvatskoj, možete se obratiti SGVH-a i pronaći vodiča koji će vam odgovarati po vašim željama i mogućnostima.