UIMLA pozdravlja nove članice: Čile, Mađarska i Norveška

Protekli vikend je za UIMLA bio vrlo emotivan, jer su tri nove zemlje postale punopravne članice naše UIMLA obitelji: Čile, Mađarska i Norveška. Osim toga, Gruzija je postala zemlja kandidatkinja za članstvo u UIMLA. Ove zemlje su uspješno ispunile sve uvjete i kriterije za pristupanje te su dobile jednoglasnu podršku svih ostalih članica na godišnjoj skupštini koja se održala u Njemačkoj.

Čile, Mađarska, Norveška i Gruzija su zemlje koje imaju različite planinske karakteristike i ljepote, koje nude raznolike mogućnosti za planinarenje i avanturu.
Čile je zemlja koja se proteže duž Anda, najdužeg planinskog lanca na svijetu, koji nudi spektakularne krajolike i izazove za gorske vodiče.
Mađarska je zemlja koja ima bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, koja se ogleda i u njenim planinama, koje su uglavnom niske i brežuljkaste, ali i bogate florom i faunom.
Norveška je zemlja koja je poznata po svojim visokim i strmim planinama, koje se spuštaju do mora i stvaraju prekrasne fjordove, koji su jedinstveni u svijetu. Gruzija je zemlja koja ima raznolike planinske regije, koje se protežu od Kavkaza do Crnog mora, i koje nude bogatu prirodnu i kulturnu raznolikost.

Njihovi gorski vodiči su visoko kvalificirani i motivirani profesionalci, koji će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju i ugledu UIMLA. Također, ove će zemlje imati koristi od članstva, jer će moći surađivati i razmjenjivati informacije s drugim zemljama članicama, te promovirati svoje planinske destinacije na međunarodnom tržištu.

I mi iskreno čestitamo i srdačno pozdravljamo Čile, Mađarsku i Norvešku u našoj UIMLA obitelji, a Gruziji želimo sretan put u njenim nastojanjima da u čim kraćem roku bude primljena u punopravno članstvo.

Više informacija o novim članicama možete pronaći na linku:

https://uimla.org/
https://www.facebook.com/uimla.org