Dan predblagdanske vježbe na Okiću

Dan predblagdanske vježbe na Okiću

Dok su mnogi bili zauzeti blagdanskim pripremama, članovi SGVH (Savez gorskih vodiča Hrvatske) su se posvetili nečemu drugačijem – usavršavanju svojih planinskih vještina. Naši aspiranti za planinskog vodiča, Tomislav Bezak i Damir Kržak, zajedno s jednim iskusnim planinskim vodičem, proveli su dan na Okiću, gdje su brusili svoja znanja i vještine.

Filip Starčević, već priznat kao planinski vodič, bio je tu kao iskusni kolega, koji je svojim savjetima dao doprinos ovoj vježbi.

Njegova stručnost i iskustvo bili su ključni za uspješno vođenje ove obuke. Filip je prenio svoje znanje i vještine na buduće planinske vodiče, pružajući im praktične savjete i smjernice.

Fokus je bio na vođenju na kratkom užetu, ključnoj vještini za sigurno kretanje po planinama. Također su se upustili u izazov ferrate Žohar, što je dodatno poboljšalo njihove vještine penjanja.

Ovaj dan nije bio samo o učenju, već i o pripremi za nadolazeći ispit za planinskog vodiča SGVH. Naši aspiranti su pokazali izvanrednu predanost i entuzijazam, a njihova strast prema planinarenju bila je očita.

Dok su drugi uživali u blagdanskim radostima, SGVH je kontinuirano ludovao u usavršavanju. Jer za nas, svaki dan je prilika za brušenje znanja i vještina.