Polaganje ispita za Planinskog vodiča: uspjeh ili neuspjeh?

Polaganje ispita za Planinskog vodiča: uspjeh ili neuspjeh?

U subotu i nedjelju, 21. i 22. listopada 2023., u Zagrebu je održano polaganje ispita za Planinskog vodiča pri Savezu gorskih vodiča Hrvatske, organizaciji koja okuplja struku planinski vodič i njoj srodne, brine o struci kroz trajno unaprjeđivanje i školovanje, usklađenim planom školovanja sa sustavom UIMLA-e (Union of International Mountain Leader Associations), te nastoji dovesti struku u položaj ključnog čimbenika u cjelogodišnjoj ekoturističkoj ponudi Hrvatske.

Na ispit se prijavilo 13 kandidata koji su prethodno prošli program usavršavanja za Turističko planinskog vodiča koji i uključuje teorijsku i praktičnu nastavu iz različitih područja vezanih uz planinarenje, orijentaciju, sigurnost, prvu pomoć, ekologiju, geografiju, povijest i kulturu.

Od 13 kandidata koji su pristupili ispitu, samo njih četvero je uspjelo položiti sve dijelove ispita, a jedan kandidat stekao je zvanje Planinskog vodiča. To je rezultat koji pokazuje da je struka Planinskog vodiča vrlo zahtjevna i odgovorna, ali i da je naš program usavršavanja kvalitetan i rigorozan.

Čestitamo svim kandidatima koji su položili ispit i želimo im puno uspjeha u njihovom radu kao Planinski vodiči!

Za one koji nisu položili ispit, ne gubimo nadu. Nudimo im mogućnost da ponove ispit na sljedećem roku koji će biti održan u travnju 2024. godine. Također im nudimo dodatnu edukaciju i savjetovanje kako bi poboljšali svoje znanje i vještine i pripremili se za novi izazov.

Ako ste zainteresirani za polaganje ispita za Planinskog vodiča ili želite saznati više o našoj organizaciji i našim aktivnostima, kontaktirajte nas putem e-maila tajnik@sgvh.hr ili telefona +385913653854
Planinski vodič je struka koja zahtijeva ljubav prema planinama, ali i znanje, vještinu, profesionalnost i odgovornost. Ako imate te kvalitete i želite se baviti ovim poslom, pridružite nam se u Savezu gorskih vodiča Hrvatske i postanite dio naše zajednice koja promiče i štiti hrvatsku prirodu i planinski ekoturizam.

Podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama i pomozite nam da proširimo svijest o važnosti i ljepoti struke Planinskog vodiča!

Hvala vam na vašoj podršci!