UIMLA Annual General Assembly

UIMLA Annual General Assembly

Novosti, 12.11.2018.

Održana je godišnja skupština UIMLA za 2018. godinu u gradu Poprad u Slovačkoj, odmah podno Visokih Tatri.

Hrvatsku su na ovom skupu predstavljali Željko Gobec i Damir Šprljan. Na samoj skupštini je bilo raspravljano o mnoštvu pretežno administrativnih i legislativnih detalja, no između ostalog i o dvije stavke o kojima je SGVH u posljednjih godinu dana, pojačano uključen. Prijedlog Hrvatske kao domaćina skupštine za godinu 2021. i kao važnije primanje “Združenje planinskih vodnikov Slovenije”, organizacije kojoj su osnivači i četiri člana odškolovana u Hrvatskoj, kao aspiranta u UIMLA-u.
Osim naših prijatelja iz Slovenije ove godine u UIMLA-u primljeni su kao aspiranti i Švedska “Swedish Mountain Leader Organisation” i Mađarska “Hungarian Mountain Guide Association”, a Austrijska i Makedonska organizacija su primljene u punopravno članstvo.

Završnoj svečanosti skupštine prisustvovao je i predsjednik republike Slovačke, gospodin Andrej Kiska, kojem je uručena i počasna značka UIMLA-e.
UIMLA trenutno broji 19 punopravnih članica, 5 država aspiranata i 5 država kandidata za članstvo s četiriju kontinenata.