Izvanredni Sabor Saveza gorskih vodiča Hrvatske

Izvanredni Sabor Saveza gorskih vodiča Hrvatske

Novosti, 14.3.2019.

Izvanredni Sabor Saveza gorskih vodiča Hrvatske

U utorak 5. ožujka 2019. godine održan je izvanredni Sabor SGVH, a temeljem odluke predsjednika Vladimira Dike (čl. 23. statuta SGVH) i nakon njegove ostavke na dužnosti predsjednika.

             Na Saboru je prisustvovalo 53 članova, a nakon tajnog glasanja Sabor je odlučio prihvatiti ostavku Vladimire Dike kao i kandidaturu Tatjane Zajec i dao povjerenje novom Upravnom odboru te Nadzornom odboru.

             Novoizabrana predsjednica pročitala je viziju razvoja SGVH te plan rada u narednom razdoblju, a pozvala je sve članove da se uključe u različita polja djelovanja s ciljem stalne i obavezne izobrazbe vlastitih kadrova, izobrazbe novih članova u sustavu školovanja kao i suradnje s planinarskim i turističkim organizacijama. Transparentna komunikacija i odnos s članstvom jedna je od najvažnijih stavki rada nove uprave, a prioritet prilagodba zahtjevima tržišta outdoor turizma, odnosno aktivnog i pustolovnog turizma kako je on zakonskidefiniran, kao i smjeru u kojem se tržište razvija.

Novoj upravi Saveza dosadašnji predsjednik stavio je na raspolaganje sve svoje znanje u pogledu školovanja Planinskih i Gorskih vodiča.