AGA UIMLA Hrvatska 2022

AGA UIMLA Hrvatska 2022

Novosti, 20.11.2022.

Savez Gorskih Vodiča Hrvatske – UIMLA od 11.-13.11.organizirao je prvu godišnju skupštinu UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations) nakon 2019. godine i lockdown-a. 


Nepotrebno je i reći koliko smo bili uzbuđeni što ćemo uživo imati priliku vidjeti kolege iz cijelog svijeta te pretresti teme koje nas zanimaju.

Generalna skupština UIMLA – Union of International Mountain Leader Associations, prisutno je 25 zemalja iz cijelog svijeta, a nakon 2019. godine i prvi put uživo.

Nakon vježbi na terenu, a pitali smo se koji su to tereni na koje vode IML, imali smo razmjenu i i upoznavanje s različitim kulturama, neobičnom hranom i pićima koje smo svi donijeli, svatko iz svoje zemlje. Uspjeli smo se izboriti i preživjeti izbor 20 zemalja..😁🥃🍺🥮

Središnji dio skupštine je naravno bio onaj vezan za izvještaje, članarine, međunaromobilnostnust struke vodiča, razvoj održivosti planinskog i avanturističkog turizma kao i primanje kandidatura za nove države članice.

Za kraj skupštine UIMLA – Union of International Mountain Leader Associations održali smo večeru u Starigradu-Paklenica i obišli kanjon Velike Paklenice, skroz do Ramića Dvori.

Veliko hvala Nacionalni park Paklenica i Starigrad-Paklenica Tourist Board Croatia i Decathlonu koji su nam pomogli u organizaciji! 
Ne moramo ni reći koliko su vodiči oduševljeni Paklenicom, ljepotom Velebita, poviješću i kulturom koju njegujemo. Kažu da smo visoko podigli ljestvicu gostoprimstva i da će nas teško biti nadmašiti no mi se radujemo sljedećoj godini i novim izazovima..⛰️🏔